Ugrás a tartalomra

Szabadka jövőre is támogatja a helyi médiumokat

Lesz pénz a szabadkai médiaházak alapvető működésére 2014-ben. Ezt a polgármester mondta az újságírók számára szervezett újévi fogadáson. Az írott és az elektronikus sajtó is nehéz évet tudhat maga mögött.

Az anyagi problémák és az újságíróhiány jellemezte 2013-at. A polgármester és a képviselő-testület elnöke, Radmilo Todosijević ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a sajtótól korrekt, tényszerű és pontos tájékoztatást vár el a várost érintő kérdésekről.

„Fontosnak tartjuk azt a médiára vonatkozóan, hogy úgy az írott, mint az elektronikus sajtó esetében azok a támogatási eszközök, amelyek az előző években rendelkezésre álltak, azoknak a szintjét megtartsuk és valamilyen formában ennek köszönhetően ezek a médiaházak továbbra is dolgozhassanak, és a működésük ne legyen veszélybe sodorva.

Másodsorban pedig az lenne fontos, hogy az elkövetkező időszakban a médiumok, amennyire csak lehet, objektíven, konkrétan és időben értesítsék a polgárokat Szabadkával kapcsolatosan vagy a helyi problémákkal kapcsolatban.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír