Ugrás a tartalomra

Szabadka: Az év végéig megoldódhat a termőföldek megközelítése

1
Kiírták a közbeszerzési eljárást, és az év végéig megoldódhat azoknak a mezőgazdasági termelőknek a gondja, akik az szabadkai Y-elágazás miatt csak kerülővel tudták megközelíteni földjeiket.

Kern Imre elmondta, amikor decemberben átadták az Y-elágazást, a kelebiaiak amiatt keresték meg, hogy próbáljon megoldást találni a földek megközelítésére a kerülőút nyugati oldalán. Az infrastruktúra-fejlesztési államtitkár kiemelte, ideiglenesen megoldották útjelző táblákat helyeztek ki, amivel lelassítják a forgalmat. Mindez addig lesz így, míg ki nem épül a felüljáró a Mélykúti útnál. A beruházás összértéke mintegy 250 millió dinár - tette hozzá Kern Imre, aki a soron következő választásokon, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai listájának második helyén szerepel.

Kern Imre, infrastruktúra-fejlesztési államtitkár: „A pályázat a felüljáró kiépítésére a napokban megjelent, egy hónapos határidő van az ajánlatok megtevésére. Én őszintén remélem, hogy június végére már lesz szerződésünk, és az év végéig el is készül a híd, ahogy megígértük, el is készül az objektum. Az is igaz, hogy a járványügyi helyzet és a rendkívüli állapot miatt ideiglenesen szüneteltetni kellett, illetve meg kellett szüntetni az első közbeszerzési eljárást, hiszen az volt a terv, hogy ilyenkor májusban már szerződésünk lett volna, és augusztus végéig elkészülhetett volna a híd, viszont ez a rendkívüli helyzet miatt ez így tolódott. Én azt hiszem, hogy az a fontos, hogy meghallgatjuk a polgárok kéréseit, és azokat, mint ahogy szoktuk, be is tartjuk. Én azt hiszem, hogy megoldódik ez a probléma is nagyon rövidesen.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen