Ugrás a tartalomra

Stranačke novine javnim novcem

U normalnoj zemlji se stranačke novine ne finansiraju iz javnih sredstava. Da ne bude nesporazuma: nemam ništa protiv izdavanja stranačkih novina. Kako bih mogao, imamo ih i mi, Savez vojvođanskih Mađara. Međutim ne finansiramo ih iz javnih izvora, iz budžeta lokalne samouprave.

„Subotički Magyar Hirlap“ su stranačke novine. Novine Demokratske stranke. Glavni i odgovorni urednik, Janoš Hadži je u bojama Humentisa više puta na konferencijama za štampu izneo svoje mišljenje o stranačkim novinama. Ali koliko god puta su hteli da ga pitaju o Magyar Hirlapu, on se ogradio. Kao glavni i odgovorni urednik tih novina, ne smatra da je javno mjenje zaslužilo da zna kako je moguće, da novine budu besplatne. Kako je moguće, da besplatan primerak stigne u svako mađarsko poštansko sanduče.
Tako, da se štampanje finansira iz javnih sredstava. Iz novca subotičana, koji odgovorno plaćaju svoje poreze.   Samo nekoliko nedelja pre izbora je prebačeno  600 hiljada dinara iz gradskog budžeta za ovu svrhu. Rešenje je potpisao sam gradonačelnik Subotice. Nije mu ni zadrhtala ruka. Na konkursu za javno informisanje su dobile privatno osnovane novine, čjii je glavni i odgovorni urednik iz Demokratske stranke. Made in Subotica.

Jenő Maglai (Jene Maglai),
predsednik GO SVM u Subotici

Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto