Ugrás a tartalomra

„Soha ennyi szavazat”

Pásztor István: Az MNT következő összetételének magas szintű legitimitása lesz
„Soha ennyi szavazat”

„Megállapíthatjuk, hogy a Magyar Összefogás és a Vajdasági Magyar Szövetség soha nem látott, történelmi győzelmet aratott” – emelte ki esti sajtótájékoztatóján Pásztor István pártelnök. Mint hozzátette, „most kell szerénynek lenni, mert van mire”. A Magyar Összefogás nem csak az összes mandátumot szerezte meg – „ami várható is volt” –: a MÖ-listára leadott szavazatok száma meghaladja a négy évvel ezelőtt, a magyar nemzeti tanácsi választáson összesen leadott szavazatok számát – emelte ki, rámutatva: amióta van magyar nemzeti tanácsi választás és amióta van Magyar Összefogás, azóta ez a lista soha ennyi szavazatot nem szerzett. „Ez hatalmas eredmény, méghozzá azért, mert tudjuk, hogy mennyien vagyunk, de azt is tudjuk, hogy mit akarunk.”

Pásztor István köszönetet mondott a szavazóknak, mindenekelőtt az időseknek, akik szavai szerint ezúttal is példát mutattak.

„Amíg ennyire felelősségteljes időseink vannak, addig van jövője a közösségnek” – hangsúlyozta. A fiataloknak ugyancsak köszönetet mondott, külön azoknak, akik a szavazás céljából utaztak haza. Végezetül köszönetet mondott az MNT leköszönő összetételének, és mindenekelőtt Hajnal Jenő elnöknek. Szavai szerint az aktuális eredmény elsősorban az említettek eddigi tevékenységének köszönhető.

Az MNT következő összetételének magas szintű legitimitása lesz, mondta Pásztor, majd kifejtette:
„A szavazók nemcsak azt üzenték, hogy ragaszkodnak identitásukhoz, hanem azt is, hogy komoly elvárásaik vannak az oktatás, a kultúra és a tájékoztatás tekintetében, továbbá reménykednek a jobban.”

Pásztor az ártatlan áldozatok újvidéki emlékművének tekintetében jellemző hangulatkeltésre is kitért, sajnálatának adva hangot, hogy egyesek ismét lefasisztázzák a magyarokat, és megpróbálják aláásni a történelmi megbékélés területén elért eddigi eredményeket.

„A mai eredmény megerősített bennünket abban, hogy ki kell tartanunk, nem futamodunk meg, és nem fordítunk hátat együttműködő partnereinknek” – fogalmazott az elnök.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.E.
Többi hír