Ugrás a tartalomra
2022.06.16 - 18:21

Sírhelyeket gyaláztak meg a rábéi temetőben

Sírhelyeket gyaláztak meg a rábéi temetőben

 A kegyeletsértést feltételezhetően a gyakran ott tanyázó migránsok követhették el.

Kereszteket döntöttek ki és törtek össze. A helyieket felháborította az eset. A rábéi Ágoston Ilona megboldogult férjének sírját megkímélték a vandálok. Az idős hölgy szerint a migránsokkal sok gond van a faluban.

Ágoston Ilona, Rábé: "A falu végén lakok, ott mindig vannak migránsok. Bejöttek az udvarba és a tojást összeszedte és kiugrott a kertbe vele. De a diót is elvitték. Nagyon félek. Egyedül lakok, a tata meghalt, a gyerekeim pedig Majdányon és Oroszlámoson dolgoznak én meg magam a falu végén. Nehéz az élet, de itt kell élnem, mert itt vagyok."

A rábéi temetőben 8 sírhelyet gyaláztak meg. A helyiek szerint ellehetetlenül az élet a településen tanyázó migránsok miatt.

Mihók Kucora Alex, Majdány-Rábé HK tanácselnöke: "A legnagyobb problémánk az velük, hogy a köznyugalmat megzavarják, a lakatlan házakba bemennek éjszakázni. Egyszerűen kezdik ellehetetleníteni az itteni életet."

A rábéi temetőbe többek között Pásztor István is kilátogatott. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt mondta, hogy amint megtudta, hogy mi történt az észak-bánáti faluban, azonnal értesítette Aleksandar Vulin szerb belügyminisztert.

"A Vajdasági Magyar Szövetség eddig is és ezután is, és én személy szerint is, különösen azért is, mert érintettségem is van ebben a két faluban, a rábéi temetőben is, mert az őseim egyike, másika itt van eltemetve, folyamatosan beszélünk erről. Felelősségteljesen, nem cirkuszolva, nem feszültséget teremtve, de folyamatosan beszélünk erről és folyamatosan fogunk beszélni. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy erre a jelenségre ráirányítsuk a figyelmet, hogy a döntéshozók észbe kapjanak, hogy fontosabb a saját polgáraink biztonsága, mint az a kép, amit valakik Nyugat-Európában mirólunk kialakítanak a segítség vonatkozásában."

A rábéi temetőben történt kegyeletsértést Radovan Uverić, Törökkanizsa község elnöke is elítélte.

"Bízok benne, hogy a rendőrség mielőbb előkeríti az elkövetőt. Olyan információkkal rendelkezünk, én mint a község elnöke, hogy migránsokról van szó. Ahogy mindenki tudja Majdányon, Rábén, Gyálán és Szerbkeresztúron, a határ-menti településeken évek óta sok a migráns, de eddig ilyen incidens nem történt."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.06.23 - 11:08
A városi önkormányzat arra kényszerült, hogy elálljon egyes beruházásoktól a hazai és a nemzetközi piacingadozások, a
Az átütemezéssel a városatyák számos projekt megvalósítását elhalasztják