Ugrás a tartalomra

Saopštenje subotičkog gradskog odbora SVM

Gradska vlast u Subotici se više ne seća ni Otprora ni oktobarskih promena – Komisija ne poštuje Brančija

Grupa građana i to prijatelji i poštovaoci Branislava Nikolića-Brančija, su inicirali podizanje biste za istaknutog člana Otpora i najpoznatijeg borca za promene u Srbiji i Subotici 2000 godine.  Nakon što su se članovi inicijativnog odbora obratili Gradskom odboru SVM-a u Subotici, da podrži ovu inicijativu, gradski odbor SVM-a prvi među uticajnim strankama u subotici je podržao ovu inicijativu. Nakon proteka više meseci komisija za podizanje spomenika skupštine grada Subotice je ovu plemenitu inicijativu stavio na dnevni red svoje sednice i faktički odbio inicijativu, sa obrazloženjem da mora da protekne najmanje pet godina od smrti osobe, kako bi se dozvolilo podizanje biste.

Smatramo da lokalna vlast na ovaj način još jednom na nedvosmislen način pokazuje da nema osećaja za opravdane inicijative građana i obavezu naše zajednice da sačuvamo na dostojanvstven način uspomenu na one naše sugrađane, koji su pokazali izuzetnu hrabrost u teškim trenucima za sve nas.

Za gradski odbor SVM-a je i ova odluka lokalne vlasti samo još jedan nepobitan dokaz, u kolikoj meri  su se lokalni vlastodršci otuđili od realnosti i istinskih vrednosti naše zajednice.

Press služba SVM

Többi hír
Kishegyes község önkormányzatának képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak Csongrádban a csongrádi, a szentesi és
Határon átívelő IPA-projektumban vesz részt Kishegyes község önkormányzata