Ugrás a tartalomra

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége szeptember 7-ei ülésén döntést hozott a magyarországi népszavazással kapcsolatos vajdasági kampány elemeiről.

A VMSZ elnöksége a kvótareferendumon a nem-mel szavazásra hívja fel mindazokat a vajdasági magyarokat, akiknek van szavazati joguk, akár levélben szavaznak, mert itthon vagy külföldön élnek, akár személyesen, mert magyarországi lakcímmel rendelkeznek.

A VMSZ kampányának egyik súlypontját az önkéntesek és aktivisták személyes tájékoztató kommunikációja jelenti, mivel arra a Nemzeti Választási Iroda több alkalommal a sajtóban is felhívta a figyelmet, hogy „2014-ben a szavazási iratok negyede érvénytelen volt”.

A VMSZ-kampány ugyanakkor szélesebb kontextusában is meg kívánja ismertetni a történéseket és a jelenlegi helyzethez, a kvótareferendumhoz vezető évek-évtizedek társadalmi, ideológiai és politikai eseményeit valamint azok kulturális beágyazódottságát, ezért szakmai előadásokat szervez Baráth Gábor és dr. Mészáros Zoltán történészek valamint ft. Paskó Csaba katolikus pap, a zeneművészetek magisztere, az MNT VB tagjának részvételével.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagjai, tisztségviselői, neves közéleti képviselői közösségi találkozók keretében ismertetik a kvótareferendum fontosságát, a NEM szavazat jelentőségét, ami közvetve Szerbiát is és az ország jövőbeli, uniós helyzetét is érintheti.

A VMSZ és az általa felkért alapítványok és ernyőszervezetek emellett hirdetési felületeken hívják fel a figyelmet a kvótareferendumon a nem-mel szavazás fontosságára és a levélszavazatok leadási határidejére.   

                       

                                                                                                                                    A Vajdasági Magyar Szövetség Sajtószolgálata