Ugrás a tartalomra

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete örömmel és megelégedettséggel veszi tudomásul a Szabadkai Egészségház azon döntését, amely szerint március 9-vel kezdődően Csantavéren és Bajmokon folytatódik a régi rendszer szerint működő mentőszolgálat és az éjjeli orvosi ügyelet. 

A Vajdasági Magyar Szövetség egy hete kiadott sajtóközleményében elsőként jelezte ezt a tarthatatlan problémát, felszólítva a Szabadkai Egészségház vezetőjét, hogy vizsgálja felül azon döntését ami szerint Csantavéren és Bajmokon megszűnne a délutáni mentőszolgálat és az éjjeli orvosi ügyelet.

A VMSZ szakpolitikusai javaslatokat fogalmaztak meg, amelyek elősegítették a megoldást, illetve a döntéshozás folyamatát. Ennek értelmében Csantavéren és Bajmokon egésznapos egészségügyi szolgálat lesz biztosítva továbbra is.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete a leghatározottabban elutasítja, azokat a vádakat, amelyek ködösítőek, az emberi életeket politikai játszmák tárgyává tevő Magyar Mozgalom részéről jelentek meg. A csúsztatások az ellentmondások és a semmittevés a legjobb jellemzője az ilyen közleményt kiadó polgári mozgalomnak.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete felelősségteljes politizálást folytat továbbra is, felelősséget és kötelezettséget érezve a csantavéri és bajmoki polgárok előállt problémáinak sikeres megoldása esetében is.

 

A VMSZ szabadkai Városi Szervezete