Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor obišao LORIST i nove objekte JP „Vojvodinašume“

Ukoliko mi sami ne poštujemo sopstvenu turističku ponudu, ne brinemo se o njoj i ne ulažemo u nju, ne možemo očekivati ni da drugi to rade, istakao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, prilikom današnjeg obilaska 45. Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta - LORIST na Novosadskom sajmu. On je ocenio da LORIST, zbog stalnog povećanja broja posetilaca, izlagača ali i različitih dodatnih sadržaja, postaje „perjanica ravna Međunarodnom poljoprivrednom sajmu".

Obraćajući se učesnicima Prvog skupa turističkih vodiča Vojvodine, predsednik Pastor je istakao da je sa zadovoljstvom podržao održavanje ove nove prateće sajamske manifestacije, jer su obrazovani, kvalitetni i poletni turistički vodiči ono bez čega se ne može govoriti o ozbiljnijem uzletu turizma u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji. Ovom skupu prisustvovali su i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, državni sekretar za turizam Goran Petrović, kao i predsednica Svetske federacije turističkih vodiča Rosalind Njulands.

Predsednik Pastor i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov danas su prisustvovali i svečanom otvaranju novih objekta JP „Vojvodinašume", savremene hladnjače za meso divljači i lovačke kuće, u lovištu Kaćka šuma.

Naglašavajući da je reč o izuzetno važnom objektu, predsednik Pastor istakao je na svečanosti otvaranja da ovom modernom hladnjačom JP „Vojvodinašume" upotpunjuju i obogaćuju lovačku turističku ponudu pokrajine. On je naglasio da snažno podržava ambicije ovog preduzeća da, u narednoj fazi dogradnje, obezbedi uslove i za prerađivačku delatnost mesa divljači.

Direktorica JP „Vojvodinašume" Marta Takač navela je da je ovaj objekat od suštinske važnosti za potpuni povratak Vojvodine među vodeće regije receptivnog lovnog turizma, te da je to još jedan logičan korak u sprovođenju i usklađivanju poslovanja ovog preduzeća sa preporukama i direktivama EU u ovoj oblasti.

Szerző (Forrás)
vojvodina.gov.rs
Többi hír