Ugrás a tartalomra

Petőfi-ihlette képzőművészeti alkotások

Kiállítás Nagybecskereken
Petőfi-ihlette képzőművészeti alkotások

Petőfi a festők szemével címmel, hétfőn este megnyitott képkiállítással emlékeztek névadójukra a nagybecskereki magyar művelődési egyesületben. A 13 alkotás az egyesület festőtáborában született, a Vajdaság több településéről érkezett alkotók jóvoltából.  Ez volt egyúttal a Petőfi-emlékév záró rendezvénye a Béga menti városban.
A becskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben március 15-én megrendezett központi rendezvénnyel emlékeztek a névadójukra, és az idei festőtábort is a Petőfi-emlékév jegyében szervezték meg.
– A szeptemberi festőtáborunkra Vajdaság több településéről érkeztek festők. A témája pedig Petőfi volt. A festőtáborban született festményekből, alkotásokból készült kiállításnak a megnyitójára kerül most sor. Tekintettel arra, hogy ma van a magyar nyelv napja is, tehát kettős ünnep van most számunkra, mondta Jenovay Lajos, az egyesület elnöke.
A kiállítást Pintér Anna-Mária, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője nyitotta meg.
– Igazán gyönyörű alkotások születtek. Minden festményhez versrészleteket is fűztek, úgyhogy lehet következtetni a képről a versre és fordítva. Itt a szórványban Petőfi nekünk nem ismeretlen, és ahogy a képre nézünk, már fel tudjuk ismerni, hogy valójában melyik művéről is van szó, mondta a tartományi képviselő.  
A rendezvény védnöke a tartományi kisebbségi titkárság és a Bethlen Gábor Alap volt.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.I.
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika