Ugrás a tartalomra

Pásztor: Sajnálom, hogy a DS-nek ennyire fáj Szabadka

„Természetes, hogy egyeseknek nem tetszik a szabadkai hatalomváltás, s az , hogy ebben a városban koalícióra léptünk a Szerb Haladó Párttal (SNS), mert az, aki eddig hatalmon volt, most pedig ellenzékben találja magát, nem örül az újonnan előállt helyzetnek”, válaszolta Pásztor István a VMSZ elnöke azokra az éles kritikákra, amelyek a Demokrata Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga részéről hangzottak el annak kapcsán, hogy Szabadkán a VMSZ koalícióra lépett a haladókkal.

“Emlékeztetnem kell azonban arra, hogy vannak olyan helységek Vajdaságban, ahol a DS van koalícióban a haladókkal, s ezért nem győzök csodálkozni Pajtić éles hangú kirohanásán, azon, hogy a VMSZ és az SNS együttműködését így ítéli meg, miközben saját pártja és a haladók együttműködésére teljes megértéssel tekint.

Fáraszt már az, hogy állandóan magyarázkodnom kell”, mondta Pásztor a Novostinak nyilatkozva. Arra a kérdésre, hogy az elkövetkező időszakban várható-e intenzívebb együttműködés pártja és a haladók között, azt válaszolta, hogy “az életkörülmények változnak, a mi dolgunk pedig, hogy idomuljunk a változásokhoz”.

“Ha abból indulok ki, hogy Szerbia és a DS korábbi elnöke, Boris Tadić nemrég azt nyilatkozta, nem tartja elképzelhetetlennek a szoros együttműködést pártja és a haladók között, akkor én miért menekülnék egy ilyen lehetőség elől”, mondta Pásztor.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír