Ugrás a tartalomra

Pásztor István: a VMSZ része lesz a végrehajtó hatalomnak

Pásztor István: a VMSZ része lesz a végrehajtó hatalomnak

 A Vajdasági Magyar Szövetség Szerbiában a végrehajtó hatalomnak, a kormányzatnak is a része lesz, a tervek szerint államtitkári szinten, azokban a minisztériumokban, ahol most is jelen van, mondta Pásztor István a Közügyek felvételén.

A VMSZ elnöke Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnapi újraválasztása során elhangzott beszéde kapcsán két elemet emelt ki, az erőteljesen fejlődő egyetemleges magyar nemzet fontosságát, illetve Magyarország gazdasági-politikai szuverenitásának a megerősítését. Mert egy egységes, erős magyar nemzet a vajdasági magyarságot is tovább tudja vinni, mondta Pásztor. A vasútfejlesztés, és a vasúti határátlépés a leendő magyar és szerb kormány számára is a prioritások közé fog tartozni, véli a VMSZ elnöke. Pásztor István az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos szerbiai álláspontról is beszélt.
 

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Én azt gondolom, hogy mi nem lavírozunk, mi a saját érdekeinket próbáljuk érvényre juttatni. Mint ahogy minden másik állam a saját érdekeit próbálja érvényre juttatni. Mi ennek a háborúnak nem vagyunk okozói, s ennek a háborús konfliktusnak nem volna jó, ha mi elszenvedői lennénk. Ami pedig az összetett helyzetben kialakítandó pozíciót illeti, szerintem az, amit a szerb köztársasági elnök képvisel, az közel áll, egybeesik azzal, amit én személy szerint, illetve amit mi, vajdasági magyarok gondolunk.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír