Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A vajdasági magyarság szempontjából Áder János jó köztársasági elnök

Áder János újonnan megválasztott magyar államfő az elmúlt öt évben sokat tett annak érdekében, hogy történelmi csúcspontra helyezkedjen a Szerbia és Magyarország közötti viszony – nyilatkozta a Pannon Televízió Közügyek című műsorának felvételén Pásztor Bálint.

A Vajdasági Magyar Szövetség – Demokratikus Cselekvés Pártja köztársasági frakcióvezetője elmondta: biztos abban, hogy Áder János a jövőben is az eddigi nemzetpolitikai értékek mentén folytatja majd elnökségét, amely erőfeszítések haszonélvezője a vajdasági magyarság lesz – tette hozzá Pásztor Bálint.

Pásztor Bálint, köztársasági frakcióvezető, VMSZ-DCSP képviselőcsoport: „A vajdasági magyarság szempontjából Áder János jó köztársasági elnök volt.

Emlékezetes elsősorban a csúrogi főhajtás Tomislav Nikolićtyal, a csúrogi emlékműnek, a szerb és a magyar emlékműnek az ügye.

Illetve az ő nevéhez fűződik mindenképpen a magyarországi részről a megbékélési folyamat. Arra számítok, hogy a két ország kapcsolata az ő elnökségének második mandátuma alatt ugyanolyan jó lesz, mint az első öt év alatt.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP