Ugrás a tartalomra

Pastor: Saradnja Vojvodine i Guandonga na obostranu korist

Bez obzira na teritorijalnu razdaljinu koja se meri hiljadama kilometara,  sigurno postoji obostrani interes da saradnja Vojvodine i Guandonga bude popunjena realnim sadržajem na obostranu korist, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor sumirajući posetu vojvođanske delegacije ovoj kineskoj provinciji.

„Prilikom posete Guangdongu učestvovali smo na značajnom međunarodnom forumu, a sa druge strane u okviru foruma potpisan je i ugovor o saradnji sa ovom veoma važnom provincijom koja ovde važi kao silikonska dolina. Ova poseta je značajna i zbog toga što smo imali razgovore u tri velika grada sa veoma značajnim firmama koje su već prisutne u Srbiji ili koje ulažu napore da ojačaju svoje prisustvo u sferi energetike, telekomunikacije i u ostalim oblastima“, naglasio je Pastor.

Delegacija AP Vojvodine koju čine predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski boravi u Guangdongu (NR Kina) i učestvuje u programu Međunarodne nedelje o razmeni i saradnji.

U „Šendžen enerdži grup“ delegacija AP Vojvodine razgovarala je o saradnji u oblasti energetike sa predsednikom borda direktora Grupe, Gaom Ci Minom i njegovim saradnicima, a posetila je i telekomunikacionu korporaciju „Huavei“ gde se razgovaralo se o mogućim zajedničkim razvojnim projektima u Vojvodini.

 

 

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír