Ugrás a tartalomra

Pastor i Egereši idu u Ulm

Novi predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor boraviće sa skupštinskom delegacijom u nemačkom gradu Ulmu od 5. do 9. jula povodom održavanja „Dunavskog festivala”.

Službeni put u Ulm odobrio je skupštinski Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju na svojoj prvoj sednici u novom skupštinskom sazivu. To je ujedno bio i prvi sastanak nekog od 20 odbora Skupštine Vojvodine nakon njenog konstituisanja 22. juna.

„Delegaciju će predvoditi novi predsednik Skupštine Ištvan Pastor i njegov prethodnik Šandor Egereši, koji je u proteklom periodu imao niz značajnih aktivnosti u okviru saradnje s regijama Dunavskog regiona”, kaže se u saopštenju Odbora.
Kako se navodi u saopštenju, predstavnici AP Vojvodine zajedno s predstavnicima drugih dunavskih gradova i regiona tradicionalno učestvuju na ulmskom „Dunav festu”, gde različitim aktivnostima i programima predstavljaju i promovišu kulturu, turističke potencijale, muziku, hranu i druge specifičnosti i vrednosti naše pokrajine.

U saopštenju se dodaje da je Dunavska strategija jedan od prioriteta Vojvodine u međuregionalnoj saradnji, a da u tome Pokrajinska skupština i Vlada imaju zapaženu ulogu, kao i razvijenu partnersku i prijateljsku saradnju s pokrajinom Baden-Virtemberg i gradom Ulmom.

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju je na svojoj prvoj sednici izabrao i svog člana Živka Markovića za zamenika predsednika tog skupštinskog radnog tela.

Dnevnik

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen