Ugrás a tartalomra

A Palicsi-tó megtisztisztítása a legfontosabb

Hotelek, aqua park, kongresszusközpont – egyebek mellett ezek veszik majd körül a Palicsi-tavat az erre vonatkozó turisztikai fejlesztésjavaslat szerint. A tó megtisztítása jelent prioritást.

Palicsnak kiemelkedő turisztikai jelentősége lehet a régióban, ehhez azonban számos munkálat elvégzése szükséges. A 2015-ös évre szóló terveket ismertették a szabadkai Városháza Dísztermében. Miljan Vuksanović, polgármesteri tanácsos: „A tó védelme a terv. Pontosan tudjuk mit kell tennünk a tóval. A másik dolog, ami jelen van, hogy mit tegyünk a tiszta tóval. Erre is választ ad a főterv. Arra, hogy hogyan találjunk hosszútávú előrehaladást a gazdasági fejlődésekre, úgy, hogy közben a tavat is megóvjuk. A harmadik dolog, amit fontos megemlíteni, a palicsi geotermikus erőforrások teljes fejlesztése.”

Most még zavaros a Palicsi-tó. A főterv megvalósításával egy tiszta és szép Palics várná a turistákat. Számos kikapcsolódási lehetőséget biztosítanának az idelátogatóknak. Maglai Jenő polgármester: „Egy új Master Tervről van szó. Teljesen fel van újítva, át van dolgozva. Azt gondolom, hogy össze van hangolva az urbanisztikai része, össze van hangolva az anyagi része a Master Tervnek. Komoly változások lettek elvégezve ebben a tervben a 2007-eshez képest.”

Amennyiben a VKT elfogadja a tervet augusztusban, szeptemberben már megkezdődhetnek a megbeszélések a beruházókkal. Az illetékesek nagy esélyt látnak rá, hogy jövőre megkezdődjenek a beruházások.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto