Ugrás a tartalomra

Összefogással valósággá vált az álom - átadták a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán székházát

Összefogással valósággá vált az álom - átadták a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán székházát

 Ez a ház a közösség jegyében mindenki előtt nyitva áll - hangzott el az ünnepélyes átadón.

Hosszú évek óta tervezgetett álma vált valóra a tiszaszentmiklósiaknak azzal, hogy szombaton ünnepélyes keretek között átadták a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület székháza.

A Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület jelenleg több mint 50 taggal büszkélkedhet, akiknek immáron a közösséghez méltó épület ad otthont. Rúzsa Sándor az Egyesület megalakulása óta oszlopos tagja az egyesületnek, ahol néptánc, ének, citera és képzőművészet csoportok is működnek. „Én nagyon vártam már ezt a napot, mivel már nagyon régóta készülünk rá, hogy ez az egyesület így nézzen ki, ahogy most kinéz, és szerintem jól sikerült.”

A magyar nemzeti színekben pompázó szalag átvágásával ünnepélyesen is birtokba vehette a közösség a magyar kormány által támogatott, közel 35 ezer euró értékű beruházást, amely a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével valósulhatott meg. Törtei János, alelnök, Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület, Tiszaszentmiklós: „A Piros Tulipán székház kapui minden jóakaratú és jóindulatú ember előtt nyitva van, függetlenül attól, hogy beszél. A lényeg az, hogy magyarul álmodjon, magyarul imádkozzon.”

A székházat Mészáros Attila helyi diakónus szentelte meg. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy segíteni, csak olyan közösségnek lehet, amely tagjai egy irányba húznak. Ennek ékes példája a tiszaszentmiklósiak álmának megvalósulása - tette hozzá a VMSZ elnöke. „Mi, akik itt vagyunk, mi, akik itt maradtunk, mi, akik nem máshol folytattuk az életünket, hanem a szülőföldünkön, mi, akik ragaszkodtunk a szülőföldhöz és hittünk abban, hogy itt emberhez méltó életet lehet teremteni, bármennyire is nehéz az, mi kitartottunk és ennek köszönve jöttek létre ilyen és ehhez hasonló létesítmények.”

A tájházzal és közösségi térrel is büszkélkedő székház átadásának ünnepségén a helyiek mellett, csókai, törökfalui és romániai vendégelőadók is színpadra léptek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen