Ugrás a tartalomra

A nyugdíjasok ingyen használhatják a medencéket Szabadkán, a korcsolyaszezon 8-án indul

A nyugdíjasok ingyen használhatják a medencéket Szabadkán, a korcsolyaszezon 8-án indul

 A városi tanács mai ülésén döntöttek arról, hogy a nyugdíjasok ingyen használhatják a Stadion Kommunális Közvállalat két medencéjét reggel 6 és fél 8 között.

December 8-án indul el korcsolyaszezon Szabadkán. A belépőjegyek ára 250 dinár lesz, két óra korcsolyázásért. A korcsolyák 250 dináros áron bérelhetők, de a lakosok a korcsolyaélezést is megoldhatják 150 dináros áron. Több érdekes rendezvényt is tervezetek a legfiatalabbak számára, ilyen például a hagyományos Télapócsomag-osztás a jégen és a Szuper tél is.

Az idén is mint minden évben a Stadion Kommunális Közvállalat elvégezte a szükséges karbantartási munkálatokat. A jég előkészítését pénteken kezdik meg. Az idén egy jelentős beruházást is sikerült megvalósítaniuk, amelyhez a pénzeszközöket Szabadka Város önkormányzata biztosította 2 millió 700 ezer dinár összegben.

Dimitrioski Tamara, igazgató, Stadion Kommunális Közvállalat: „Ez az új beléptető rendszer a korcsolya pályán, ami egy nagyon modern rendszer. Ezen keresztül történik a jegyek értékesítése. Minden pillanatban pontos információnk van arról, hogy hány látogató tartózkodik az épületben. Az is az előnye, hogy segít meggyorsítani a polgároknak a bejutást az épületbe.”
 

Mint minden évben, ebben az évben is 200 ezer dinár értékben vásároltak új korcsolyákat. A korcsolyapálya minden nap 10-től 12 óráig, 14-től 16 óráig és 18-tól 20 óráig várja a látogatókat. Fontos hírként jelentették be, hogy a városi tanács ülésén döntés született arról is, hogy a nyugdíjasok ingyen használhatják a Stadion Kommunális Közvállalat két medencéjét reggel 6 és fél 8 között.

Góli Csilla, a városi tanács kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tagja: „Úgy jutottunk el ehhez a mai döntéshez, hogy a nyugdíjasok dr. Pásztor Bálinthoz fordultak, ugyanis nagyon sokan használják a medencét egészségügyi okok miatt, heti több alkalommal is. A 150 dináros jegy sokuknak komoly megterhelést jelentett. Dr. Pásztor Bálint megkért minket, hogy nézzük meg milyen módon tudunk segíteni a nyugdíjasoknak. Arra az álláspontra jutottunk, hogy a stadion csatlakozni fog és ezáltal Szabadka Város is a köztársasági nyugdíjas és rokkant biztosítósító alapnak a kezdeményezéshez.”

Azok akiknek van nyugdíjas kártyája december elsejétől ingyenes használhatják majd a medencéket, emellett a legutóbbi pótköltségvetésben megemelték a támogatást a Stadion Kommunális Közvállalat felé 164 millió dinárról 182 millióra, annak érdekében, hogy zökkenőmentese működhessen minden sportobjektum Szabadkán.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika