Ugrás a tartalomra

Nyolcezer védőmaszk érkezett a szabadkai városházára

Nyolcezer védőmaszk érkezett a szabadkai városházára

 A cél az, hogy az épületben működő hivatalok dolgozói és az ügyintézők is védettek legyenek a koronavírustól. Az adomány Magyarországról érkezett, és a Szabadkai Egyházmegye által működtetett helyi Caritas segítségével jutott célba.

November 11-én Magyarország szabadkai főkonzulátusának munkatársai pakolták ki a Magyarországról érkezett védőmaszkokat a kelebiai plébánia udvarában. Az adományozó egy Magyarországon élő kínai üzletember, aki a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével juttatta el az adományt Vajdaságba.

Most, két héttel később a Caritas szabadkai szervezetének képviselői segítségével dr. Pásztor Bálintnak nyolcezer védőmaszkot adtak át szabadkai Városháza főbejárata előtt. Ric Gábor, a Caritas szabadkai igazgatója elmondta, hogy november 11-e óta folyamatosan osztják a maszkokat, már csak egy önkormányzat és néhány plébánia maradt hátra: „A mai napra esett, hogy a szabadkai önkormányzatnak átadjuk és ők ezt utána tovább tudják osztani a munkatársaknak és más szervezeteknek, illetve oda, ahova ők a legjobbnak tartják. Ami a küldemény többi részét illeti, még maradt egy önkormányzat és pár plébánia, akik még nem kapták meg.”

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, a városvezetés és a Caritas együttműködésének eredményeként valósulhatott meg az adományozás: „Ez általában abban kell, hogy megnyilvánuljon, hogy a város segíti a Caritasnak a munkáját, de most első alkalommal történt meg fordítva, vagyis most a Caritas közbenjárásával jutott el ez a nyolcezer maszk a városházára.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, hogy mindegyik közigazgatási dolgozó fejenként huszonöt maszkot kap, ami a következő hetekre biztosan elegendő lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Az idén európai parlamenti választások lesznek az Európai Unióban, így Magyarországon is.
A választói névjegyzékbe való bejegyzésben a Főkonzulátus, a CMH-irodák és a VMSZ helyi szervezetei is segítik az érintetteket