Ugrás a tartalomra

Nemačka ekspertkinja u Vučićevom kabinetu

BEOGRAD - Nemačka ekspertkinja za borbu protiv korupcije i pranje novca uskoro bi trebalo da postane član kabineta prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, najavio je Vučićev savetnik Dragan Đoković, piše današnj "Danas".

Nemačka ekspertkinja ovih dana će doći u Beograd na razgovor i, kako je predviđeno ugovorom, u Vučićevom kabinetu radiće u naredne dve godine, rekao je Đoković u utorak govoreći na predstavljanju projekta za borbu protiv pranja novca i finansiranje terorizma, koji u Srbiji pomaže EU, prenosi list.

Đoković, koji je savetnik vicepremijera za borbu protiv korupcije, očekuje da nemačka ekspertkinja, imajući u vidu njenu biografiju, da veliki doprinos antikorupcijskim naporima.

Aleksandar Vujičić, direktor Uprave za sprečavanje pranja novca, saopštio je da su na ovom planu do sada donete 23 presude, od kojih je 14 pravosnažno.

"Takođe, imamo više od 300 krivičnih postupaka zbog pranja novca. To je skok, jer smo pre pet godina imali samo jednu presudu. Napomenuo bih da ima postupaka koje je inicirala Uprava. Mi smo, naime, tokom prošle godine Republičkom javnom tužilaštvu uputili 112, a ove 100 izveštaja o sumnjama na pranje novca", rekao je Vujičić.

Srbija je u Evropi prepoznata kao država koja ima jedan od najuspešnijih sistema za sprečavanje pranja novca - navodi Aleksandar Vujičić dodajući i da je Srbija prva od dve zemlje u svetu koja je uradila nacionalnu procenu rizika od pranja novca.

Szerző (Forrás)
Tanjug, N. Milošević
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen