Ugrás a tartalomra

Megújul a szabadkai vasútállomás épülete

Megújul a szabadkai vasútállomás épülete

Gőzerővel haladnak a szabadkai vasútállomás felújítási munkálatai. A peronok és a vasútállomás belterének kiépítése is a tervek szerint történik.

Kern Imre kiemelte, a lakosok örömére minden olyan állapotban lesz, mint valamikor volt. Szabadka alpolgármestere hozzátette, a vasútállomás és az egész projektum szeptemberre készülhet el. A próbaüzem is ekkor kezdődik majd el, a menetrend szerinti közlekedés pedig december végén indulhat.
 

„Az, ami nagyon fontos, hogy egy héttel ezelőtt megállapodtunk, hogy április végére a középső részére a vasútállomásnak, ott, ahol a jegypénztár lesz meg az alap bejutási hely, az kész kell, hogy legyen április végére. Át kell, hogy kerüljön a személyi forgalom a mostani ideiglenes vasútállomásról a végleges helyére. Ez egy hatalmas feladat a kivitelezőnek, de vállalták, és mindent megtesznek, hogy meg is legyen. Ez azt jelenti, hogy a vasútállomás peroni részéről vissza kell állítani azt a vaskonstrukciót, ami 130-140 éves. Hihetetlen jó állapotban van. Egy újrafestés után szebb lesz, mint volt.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika