Ugrás a tartalomra

Megtartotta évi közgyűlését a Vajdasági Orvosi Társaság

Megtartotta évi közgyűlését a Vajdasági Orvosi Társaság

 A szakmai konferencián kiosztották az éves elismeréseket és díjakat.

Újvidéken tartotta évi közgyűlését a Vajdasági Orvosi Társaság. A Szerb Orvosi Társaság részét képező szervezet jelenleg több mint 4500 tagot számlál, és idén ünnepli a száz éves fennállását is.

Az előző két évben hatalmas nyomás nehezedett az egészségügyre a koronavírus járvány miatt, és számos orvos is elvesztette életét a betegség elleni küzdelemben, ezért a közgyűlésen megemlékeztek az elhunyt kollégákról is. Dr. Ksenija Bošković, elnök, Vajdasági Orvosi Társaság: „Haladunk tovább előre azzal az irányelvvel vezérelve, hogy minél több fiatal orvost kapcsoljunk be a sorainkba, hogy harcoljunk a folyamatos részvétel és oktatás ötletéért, hogy minél többet nyújthassunk a lakosságnak.”

A közgyűlést a Tartományi Képviselőház nagytermében tartották. Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Különösen fontos ez a mai nap, mert rávetíti a figyelmet arra, hogy van nekünk azért mit tennünk annak érdekében, hogy az orvosoknak a szava elfogadottabb legyen a társadalomban, mint amilyen ma.”

A közgyűlés végén kiosztották az egyesület éves elismeréseit is. Az életműdíjat Dr. Vasilije Topalovnak, a tudományos kutatómunkáért járó díjat Dr. Snežana Tomašević Todorovićnak, az egészségügyi alapellátásban végzett hosszú munkáért járó díjat pedig Dr. Zlatka Markovnak ítélték oda.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír