Ugrás a tartalomra
2023.09.17 - 14:27

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a VMSZ Újvidéki Városi Szervezete

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a VMSZ Újvidéki Városi Szervezete

 Ez alkalomból díszülést tartottak, amelyen díszokleveleket osztottak ki.

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete.

A VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének 7 helyi szervezete van és közel 630 tagot számlál. Megalakulásakor igen nehéz időszakot élt meg a helyi magyar közösség - hangsúlyozta Galambos László, aki maga is az alapítók között szerepelt. Hozzátette, akkor nagy bátorság volt vállalni az újvidéki magyarság érdekképviseletét. A célok változatlanok maradtak. „A célok, azok én úgy gondolom, hogy ma is aktuálisak. Egy, hogy az újvidéki magyar közösséget minél jobban bekapcsoljuk a város közéletébe, a másik, hogy a VMSZ szerepvállalása olyan legyen, hogy az megfeleljen a magyar közösség elvárásainak.”

A jövőbeni tervek között változatlanul marad egyebek mellett az oktatás, művelődési és civil szervezetek megerősítése és minden olyan terület, ami az újvidéki magyarságának a mindennapjaihoz kapcsolódik - jelentette ki Újvidék Városi Szervezet elnöke, Vicsek Annamária. „Azok az eredmények, amiket az utóbbi időben felmutattunk, illetve azok amelyeket az elkövetkezendő időszakban folytatni szeretnénk, ezek mind-mind a tagokkal való rendszeres kapcsolattartásnak az eredménye, hiszen azokat a problémákat próbáljuk megoldani, amelyeket a tagok jeleznek számunkra.”
 

Az ülésen díszokleveleket is kiosztottak azoknak, akik 10, 20 és 25 éve tagjai a VMSZ városi szervezetének. Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Én tudom, hogy egyáltalán nem volt egyszerű és hány évtizedes munka van az itteni tagjaink, illetve vezetőség, tisztségviselők múltjában ahhoz, hogy például megfogalmazódott az Európa Kollégium ötlete, hogy ma egyre több gyerek jár magyar tagozatra, úgy általános iskolában mint később.”

Az ünnepi díszülést kötetlen beszélgetés, ünnepi vacsora és mulatság követte a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün