Ugrás a tartalomra

Még szorosabb gazdasági kapcsolat Szerbia és Magyarország között

Még szorosabb gazdasági kapcsolat Szerbia és Magyarország között

 A kecskeméti városháza átadási ünnepségén részt vett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.

Még jobban össze kell kötni Kecskemétet és a tőle délre eső területeket Szerbiával - hangzott el a felújított kecskeméti városháza átadási ünnepségén. Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter vasútfejlesztésről, autópálya építésről és a déli határátlépési pontok újjáépítéséről is beszélt. A kecskeméti ünnepségen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke is beszédet mondott.

A Magyar Kormánynak határozott szándéka, hogy Kecskemétet és a tőle délre eső bácskai, bánáti területeket még jobban összeköti Szerbiával egy új gazdaságfejlesztési program keretében - mondta a felújított kecskeméti Városházán Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter. „Jelenti ez az M8-as autópálya megépítését Dunaújváros és Kecskemét között. Jelenti ez egy új nagyszabású vasútpálya létrehozását Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros és Kecskemét között és jelenti ez a déli határátlépési pontok teljes újjáépítését Baranya megye és Bács-Kiskun megye erősebb összekötését, annak érdekében, hogy a vajdasági magyarság, a dél-európai gazdasági lehetőségek, a Balkán gazdasági lehetőségei Magyarországba becsatornázódjanak és céljainkkal összeköttetésbe kerüljenek.”

A felújított kecskeméti városháza átadási ünnepségén dr. Pásztor Bálint is beszédet mondott. A VMSZ alelnöke egyebek mellett a két szomszédos ország jó kapcsolatát emelte ki. „Azt gondolom, hogy mindannyiunknak előnye származik abból, gazdasági értelemben is, hogy bizton állítható, hogy Magyarországnak nincs jobb szomszédja, mint Szerbia, és Szerbiának nincs jobb szomszédja mint Magyarország. Ezt a szerbek is így gondolják, és azt gondolom, hogy ez egy nagy dolog. Ez azért van, mert nagyon sokat tettünk annak érdekében az elmúlt 12-13 évben, amióta Magyarországnak újra nemzeti kormány van, hogy ez így legyen.”

Dr. Pásztor Bálint egyúttal meghívta a kecskemétieket, hogy látogassanak el Szabadkára, ahol reményei szerint a városháza hamarosan a kecskemétihez hasonló pompában fog majd ragyogni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír