Ugrás a tartalomra

Mától reggel 5 és 23 óra között lesz nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő

Mától reggel 5 és 23 óra között lesz nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő

A magyar rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n ma megjelent információk szerint 7-től 19 óráig tart nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő. Ez azonban mégsem így lesz.

Reggel 5-től 23 óráig lesz nyitva ma és a jövőben is a Horgos-Röszke közúti határátkelő. A VMSZ közbenjárására tavaly november 20-tól egész nap működött a Horgos-Röszke közúti átkelő. A magyar rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n ma megjelent információk szerint 7-től 19 óráig tart nyitva a Horgos-Röszke közúti határátkelő. Ez azonban mégsem így lesz. Dr. Pásztor Bálint telefonon beszélt Pintér Sándor magyar és Bratislav Gašić szerb belügyminiszterrel. A VMSZ elnökének sikerült elérnie, hogy megállapodás szülessen, miszerint a Horgos-Röszke közúti átkelő a továbbiakban hosszabbított nyitvatartással üzemeljen, és ez a nyitvatartás állandósul.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Utasszámlálás folyt, sajnos a számok egyáltalán nem kedvezőek. Erről az elmúlt hetekben, hónapokban többször is őszintén nyilatkoztam. Ennek ellenére a Vajdasági Magyar Szövetség számára egy kiemelt nemzetpolitikai célkitűzés az, hogy a határ átjárható legyen. A számok negatív alakulása miatt egészen a közelmúltig az volt a szándék, hogy visszaálljon a 7-től 19 óráig tartó nyitvatartási idő ennek a határátkelőnek az esetében. Én telefonon beszéltem Pintér Sándor belügyminiszter úrral és Bratislav Gašić szerb belügyminiszterrel is, és abban állapodtunk meg, hogy a határátkelő a jövőben tartósan reggel 5 és 23 óra között, tehát reggel 5 és este 11 óra között fog nyitva tartani annak érdekében, hogy az ingázók, azok is, akik éjszakai váltásban dolgoznak, hogy el tudjanak jutni a munkahelyükre. Sajnos az, hogy nulla huszonnégyben működjön a határátkelő, ez nem indokolt, hiszen a számok, és ezek a számok nekem is megvannak, azt mutatják, hogy átlagosan csupán 20-tól 30 fő lépi át a határt este 11 és reggel 5 óra között. A VMSZ közbenjárása nélkül visszaállt volna a 7-től 19 óráig tartó nyitvatartási idő, úgyhogy én nagyon örülök annak, hogy az ingázók számára elsősorban, és hát mindenki más számára lehetséges lesz a jövőben is reggel 5 és este 11 óra között igénybe venni a Horgos2-Röszke2 határátkelőhelyet.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika