Ugrás a tartalomra

Lakossági fórumot tartott a Prosperitati Zomborban

A zombori szórványban élő magyarság 301 sikeres pályázatot írt és több, mint 183 millió dinár támogatást kapott a Prosperitati Alapítvány jóvoltából. A negyedik kör lehetőségeiről csütörtökön este lakossági fórumot tartott a Megyeháza dísztermében az Alapítvány vezetősége és Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő.

A legnagyobb érdeklődést a telt házas zombori lakossági fórumon is a mezőgazdasági jellegű támogatások, a gazdaságok fejlesztése és a földvásárlás lehetősége váltotta ki. Rabata Norbert, Regőce: „Szerintem az új körben elég sok mindenre lehet pályázni, konkrétan a mi esetünkben egy komolyabb traktorra pályáznánk.”

Az őrszállási Kurta család abban bízik, hogy az új körben egy nagy teljesítményű traktorral vagy a földvásárlási lehetőséggel tovább tudnák fejleszteni a családi gazdaságot. Az előző körökben öt új eszközt sikerült nyerniük. Kurta Sándor, Őrszállás: „Sokkal könnyebb így, ugyanis az új gép, az új gép. Egyébként nem bírtuk volna megvenni. Két pótkocsit vettünk, grubert és vízkocsit. Tehénfarmunk van, és ez könnyíti a munkát, sokkal könnyebben fogjuk elvégezni, mint eddig.”

Sikeresnek értékelte az előző három pályázati kört a községben Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „Arra biztatjuk a pályázókat, hogy pályázzanak, hiszen jó példa áll előttük, gyakorlatilag tízből kilenc pályázó nyer. Zomborban is sokan pályáztak, 301 sikeres pályázó van és valamivel több, mint 183 millió dinár támogatás érkezett ebbe a községbe, ebbe a nyugat-bácskai önkormányzatba és a hozzá tartozó településekbe a gazdálkodóknak és a vállalkozóknak. Csak rajtuk múlik, hogy a kiírt három pályázati kiírással milyen gyorsan és milyen mértékben tudjuk növelni a nyertes projektek számát és a beruházott érték nagyságát.”

A Prosperitati Alapítvány negyedik támogatási körében falusi házvásárlást célzó vissza nem térítendő támogatásra, mezőgazdasági földvásárlási hitel támogatására, valamint mezőgazdasági és gazdasági fejlesztések támogatására lehet pályázni. A pályázatok beadási határideje november 30-a.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír