Ugrás a tartalomra
2019.06.11 - 12:16

Közös listákat állít a VMSZ és az SZHP a szabadkai helyi közösségi választáson

A hétköznapokban, az ügyes-bajos dolgok intézésében fontosak a helyi közösségek az emberek életében, Pásztor István szerint ezért érdemes szavazni a július 7-i szabadkai helyi közösségi választáson.

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt közös listán indul a közelgő szabadkai helyi közösségi választáson, amiről már meg is állapodtak. Pásztor István, a VMSZ elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában elmondta, a magyar párt 37 városi helyi közösségből 29 helyen állított jelöltet, csak ott nem, ahol jóformán nem élnek magyarok.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „A négy évvel ezelőtti választási eredményeket vettük figyelembe. Közös listát állítottunk. A listán a helyek leosztását tekintve a négy évvel ezelőtti eredményt vettük figyelembe. Azt gondolom, hogy ez egy becsületes hozzáállás. A lista neve ott, ahol a négy évvel ezelőtti választásokon mi voltunk többen a helyi közösség tanácsában, azokon a helyeken a lista neve Vajdasági Magyar Szövetség - Szerb Haladó Párt. Ott, ahol ők voltak többen a négy évvel ezelőtti helyi közösség választásokat követően, ott ez fordítva van, Szerb Haladó Párt - Vajdasági Magyar Szövetség. Ez egy becsületes hozzáállás, egy olyan hozzáállás, amely láthatóvá tesz bennünket.”

Egyes magyarországi sajtótermékekben megjelentek bíráló írások a tervezett magyarkanizsai birkózóakadémiával kapcsolatban. Azt állítják, hogy a beruházással az anyaországi sportfejlesztésektől vontak el pénzeket, közel egymilliárd forintot. Erre reagálva Pásztor István elmondta, nem lepték meg ezek a mondatok. A VMSZ elnöke szerint ugyanis ezen mondatok mögött magyarországi ellenzéki belpolitikai motiváltság rejtőzik. A politikus kifejtette: elégedett azzal, hogy megteremtődött a lehetősége és a pénzügyi kerete annak, hogy a magyarkanizsai birkózóakadémiát elindíthatták a megvalósítás útján: „Azt gondolom, hogy elsősorban magyarországi ellenzéki belpolitikai motiváltsága van ennek a mondatsornak. Az embert mindig megdöbbenti, hogy a romlottság milyen szinteket tud elérni, és hogy a racionalitást milyen mértékben tudja háttérbe szorítani. Én azt gondolom, hogy ezekre a dolgokra oda kell figyelni, ahogy eddig is odafigyeltünk, de különösképpen nem kell velük foglalkozni.”

A VMSZ elnöke a vajdasági fürdőberuházásokról is beszélt. Azt mondta, ki kell használni helyben is a lehetőségeket, hogy ha az emberek fürdőben szeretnének pihenni, relaxálni, ne kelljen emiatt külföldre utazniuk. Ez ráadásul a turizmust is fellendítheti Vajdaságban - tette hozzá Pásztor István.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír