2010.01.29 - 00:00

Közlemény

A Vajdasági Magyar Szövetség 2010. január 29-én tartott elnökségi ülésen az alábbi határozatokat hozta:

1.        A Szabadkán kialakult politikai helyzet kapcsán megállapította, hogy semmi esélye nincs a normális együttműködés fenntartásának a Demokrata Párt köré csoportosult politikai erőkkel, amelyek nem titkolt szándéka a VMSZ eddig betöltött önkormányzati szerepének felszámolása, és a magyarság kiszorítása a helyi hatalomgyakorlásból. Ezért elfogadta azt a javaslatot, hogy Maglai Jenő nyújtsa be lemondását a Városi Képviselő-testület elnöki, Sveller Árpád pedig ugyanazon testület titkári posztjáról.

2.        Az Elnökség megvitatta Kasza Józsefnek, a szervezet tiszteletbeli elnökének és Bunyik Zoltánnak, a VMSZ Tanácsa korábbi elnökének az utóbbi időben megjelent sajtónyilatkozatait. Megállapította, hogy ezek a megnyilvánulások összeegyeztethetetlenek a VMSZ tagokra vonatkozó kötelezettségekkel, és súlyos károkat okoznak a VMSZ-nek és a magyar közösségnek. Ezért fegyelmi eljárást kezdeményezett mindkettőjükkel szemben.

A VMSZ elnöksége

2022.07.01 - 08:44
Feladatunk, hogy megőrizzük a megmaradt épületegyüttest, ami Szabadkát azzá teszi, ami volt is.
A Községközi Műemlékvédelmi Intézet megkezdi a városközpont épületeinek átértékelését
2022.06.29 - 09:14
 Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpo