Ugrás a tartalomra

Közlemény

 

   A Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkai Városi Szervezete arról értesíti a közvéleményt, hogy központi irodájába több szabadkai polgár behozta a szabadkai közigazgatási hivatal végzését, amellyel törlik őket a magyar választói névjegyzékről. Ezekkel a végzésekkel párhuzamosan ugyancsak a szabadkai közigazgatás kiküldött számukra egy új végzést, amelyben az áll, hogy felvették őket a bunyevác választói névjegyzékre. A VMSZ központi irodáját felkereső polgárok azért kérik a segítséget, mert nem kívánnak lekerülni a magyar választói névjegyzékről, ami azt is jelenti, hogy nem írtak alá a bunyevác választói névjegyzékre.

A VMSZ hivatalos átiratban kér magyarázatot a szabadkai közigazgatás általános jogi osztályának vezetőjétől, Branko Vitasovićtól arra, pontosan hány olyan magyar nemzetiségű polgár van, akit töröltek a magyar választói névjegyzékről. Ezen kívül arra is választ vár, hány olyan magyar polgár van, aki ezt követően egy-két nappal később átkerült a bunyevác választói névjegyzékre.

A VMSZ arra kéri a szabadkai polgárokat, amennyiben olyan végzést kapnak, amely akaratuk ellenére törli őket magyar választói névjegyzékről, jelentkezzenek a VMSZ központi irodájában személyesen vagy az 553-801-es telefonszámon.

Tekintettel a kialakult helyzetre, azok jelentkezését is várják, akik még egyáltalán nem kapták meg a magyar névjegyzékre való felvételről szóló végzést.

 

A VMSZ sajtószolgálata

Többi hír