Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Európa jövője a Nyugat-Balkán jövője is

Kovács Elvira: Európa jövője a Nyugat-Balkán jövője is

 Hiszünk abban, hogy Szerbia és más nyugat-balkáni résztvevők az EU-val folytatott párbeszéd megbízható partnereiként jelentősen hozzájárulhatnak Európa jövőbeli szerkezetéhez, hiszen Európa jövője az ő jövőjük is - írta Kovács Elvira.

Az Európai Unió Európa-ügyi bizottsági konferenciájának második napján - A Nyugat-Balkán és a Keleti partnerség országainak európai perspektívája - panelen szólalt fel a VMSZ alelnöke. A politikus szerint a november 3-án megtartott berlini folyamattal kapcsolatos csúcs eredményei biztatóak. Pozitívan értékeljük az Európai Politikai Közösség ötletét is, amely semmi esetre sem helyettesítheti a bővítési folyamatot. A nyugat-balkáni közvélemény olykor értetlenül nézi a Brüsszelből érkező politikai jelzéseket, amelyek nem értékelik megfelelő módon a nyugat-balkáni résztvevők korábbi erőfeszítéseit és teljesítményét - írja Kovács Elvira Facebook-bejegyzésében.

A VMSZ politikusa ma a parlament alelnökeként online formában vett részt a Szerbiai Képviselőház és a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése közötti együttműködési bizottság harmadik ülésén, amelyen a két ország együttműködéséről beszélt a kereskedelem, turizmus és kultúra terén.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV