Ugrás a tartalomra
2021.03.03 - 08:21

Kovács Elvira a családtámogatási törvény módosítását sürgette, mert az hátrányos a mezőgazdász nőkre nézve

Kovács Elvira a családtámogatási törvény módosítását sürgette, mert az hátrányos a mezőgazdász nőkre nézve

 Hátrányosan érinti a mezőgazdaságban tevékenykedő családokat a jelenlegi szerbiai családtámogatási törvény - hívta fel a figyelmet a köztársasági parlament mai ülésén Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője elmondta, hogy a gyermekvállalást megelőzően a mezőgazdaságban dolgozó nőknek két éven át kell fizetniük a járulékokat ahhoz, hogy a gyermekáldást követően megkapják azt a családtámogatási összeget, amit a más ágazatokban dolgozó személyek másfél évnyi járulékfizetés után megkapnak. A kérdéses fél évnyi járulékfizetési különbség pedig a szerbiai Alkotmánybíróság döntése szerint is hátrányt okoz a mezőgazdasággal foglalkozó családoknak.

A VMSZ politikusa arra kérte az illetékes minisztert, hogy minél hamarabb végezzék el a törvénymódosítást, amelynek eredményeként a mezőgazdaságban dolgozó nőknek is másfél évig kell majd fizetniük a járulékokat a jelenlegi két év helyett.

Kovács Elvira, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője: „Amikor a kormány 2021-re vonatkozó munkatervét vesszük figyelembe, akkor abban azt láthatjuk, hogy ennek a törvénymódosításnak 2021 márciusában kell megvalósulni. Mivel ma március másodika van, ezért felhívjuk az illetékes miniszter figyelmét, hogy minél előbb készítse elő a vázlatot, majd pedig a kormány fogadja el a törvénymódosítás tervezetét, amely a gyermekes családok pénzügyi támogatására vonatkozik, összhangban az alkotmánybíróság döntésével.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.04.14 - 09:15
Szombaton Kishegyes községben átfogó fásítási akció zajlott.
Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is fásítottak a hétvégén
2021.04.12 - 08:17
Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház eurointegrációs bizottságának elnöke pénteken Dirk Lorenz-cel, az EU szerb
Az Európai Unióról szóló nemzeti egyezmény állandó testülete bekapcsol minden érintettet az EU-társulás folyamatába
2021.04.10 - 19:08
Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára az újvidéki TIMS Sport és T
Kormányos László: Folyamatosan felméréseket végzünk a minél jobb feltételek megteremtése érdekében