Ugrás a tartalomra

Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen

Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen

 Elkezdődött a szerbiai köztársasági parlament tavaszi ülésszaka.

A képviselők egyebek között arról a törvényjavaslatról is egyeztettek, amely megerősít egy kölcsön felvételéről szóló egyezményt Szerbia és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja között a kulturális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan.

A javaslat kapcsán Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, pártja támogatja a javaslatot, ugyanis a színházak, mozik, könyvtárak felújítása, fejlesztése a társadalom közös érdeke. Hozzátette, a frakció úgy látja, a kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, a szolgáltatások javítása, fejlesztése a polgárok szempontjából, de például a turizmus miatt is fontos.

Kiss Nándor arról is beszélt, hogy a VMSZ számára kiemelten fontos a Szabadkai Népszínház épületének felújítása, amelynek folyamata az elmúlt időszakban felgyorsult, és mint mondta, örömükre szolgál, hogy jövőre a tervek szerint már használatba vehetik majd a felújított épületet.

Az ülésen az említett egyezmény mellett egyébként bírók megválasztása is szerepelt. A köztársasági parlament tavaszi ülésszaka nem tarthat 90 napnál tovább.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen