Ugrás a tartalomra

A kilencedik

A VMSZ átadta a tartományi jelöltek hatvan nevet tartalmazó listáját – A párt elnöke tizennégy helyre számít a képviselőházban – Ismét a VMSZ adja a parlament elnökét?

A Vajdasági Magyar Szövetség kedden délben Újvidéken a Tartományi Képviselőházban a Tartományi Választási Bizottság képviselőinek átadta a tartományi jelöltek listáját, melynek neve Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István, és a VMSZ támogatóinak jegyzékét. A lista vezetője, Újhelyi Ákos elmondta, hogy a listán összesen 60 név szerepel.

– Meg kell említenem, hogy a jelöltek közül minden harmadik hölgy, és azzal is dicsekednünk kell, hogy csupán egy hét alatt sikerült több mint kétszer annyi támogatói aláírást gyűjtöttünk, mint amennyire a törvény kötelez minket. Háromezer aláírás helyett 7381 aláírást adtunk át. Mindenkinek köszönöm a bizalmat – mondta Újhelyi.

A jelöltek listájának átadásán jelen volt Pásztor István, a párt elnöke is, aki úgy értékeli, hogy a tartományi parlamentben a jelenlegi 9 képviselő helyett 13 vagy 14 képviselője lesz a VMSZ-nek, s ezzel a többséget képviselő pártok között a képviselők számát véve figyelembe a második helyet foglalja el, ami azt jelenti, hogy a parlament elnöke ismét a VMSZ-ből kerülhet ki.

– Célunk, hogy Szerbia alkotmánytisztelő ország legyen, és ne történjen meg többet soha sem az, ami az elmúlt öt év alatt történt. Ennyi idő alatt Vajdaságtól az alkotmányt és a törvényeket nem tisztelve több mint 62 milliárd dinárt rabolt el Belgrád. Ennyi pénzen tizenöt beškai hidat lehetne építeni, vagy háromszáz kilométer autópályát, vagy hétszáz kilométer, hét méter széles utat, annyi pénzt raboltak el tőlünk, amennyiből fel tudnánk újítani Vajdaság egész vasúti és közúti hálózatát. Függetlenül attól, hogy a VMSZ a vajdasági pénzért folytatott csatában egyedül maradt, a párt politikai fellépését, munkáját sikeresnek tartom, mert minket ugyan túlszavaztak, de nem tudnak bennünket megtörni. Annak ellenére, hogy a VMSZ a választásokon egymaga méretteti meg erejét, továbbra is azokkal a pártokkal kívánunk együttműködni, akikkel eddig is együttműködtünk – nyilatkozta a pártelnök.

A Vajdasági Magyar Szövetség jelöltlistája a 9-es számot viseli majd a tartományi választásokon.

Ez a párt szerdán adja át Belgrádban a köztársasági jelöltek listáját és az ehhez szükséges 10 000 aláírást.

Magyar Szó

Többi hír