Ugrás a tartalomra
2021.01.23 - 18:29

Kedden tárgyalnak a szerb-magyar határ átjárhatóságáról

Kedden tárgyalnak a szerb-magyar határ átjárhatóságáról

 Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azon dolgozik, hogy meggyőzze az illetékeseket az ügy fontosságáról.
 

Ne próbálja elfogadtatni velünk senki azt, hogy a magyar határ átjárhatósága nagyobb járványkockázattal jár, mint a boszniai, albániai, észak-macedóniai, montenegrói vagy bolgár határ átjárása - írja közösség oldalán a VMSZ elnöke.

Pásztor István kifejti, abban reménykedett, hogy már mától enyhülnek a határ átkelésével kapcsolatos korlátozások, megszűnik a kötelező teszt és karanténkötelezettség a Magyarországról történő beutazáskor. A pártelnök posztjában az áll, ezért szállt síkra hosszú hetek óta, a kormányzati szereplők, a politikusok részéről folyamatos volt a megértés, közös volt a reménykedés. A válságstáb járványorvosi részének merev elutasítása, teljes rugalmatlansága azonban nagy csalódást váltott ki bennem - közölte a VMSZ elnöke.

Pásztor István azt írja, tiszteletben tartja az álláspontjukat, de igazságtalannak, érthetetlennek, életszerűtlennek és értelmetlennek tartja azt. Hangot adtam és adok folyamatosan a véleményünknek, küzdök az elfogadtatásáért - tette hozzá Pásztor.

Kedden kerül újra asztalra a kérdés, remélem, számunkra kedvezőbb végkifejlettel - közölte a politikus.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.02.26 - 08:32
Jégvédelmi rendszerek fejlesztése érdekében újabb 1,4 milliárd dináros kölcsön felvételéről hozott csütörtöki ülésén
A hatalom indokoltnak, az ellenzék meggondolatlannak tartja a vajdasági kormány költekezését