Ugrás a tartalomra

Jövő pénteken tartja alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács

Fremond Árpádot javasolják a magyarság országos kisebbségi önkormányzati szerve elnöki tisztségére
Jövő pénteken tartja alakuló ülését a Magyar Nemzeti Tanács

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Facebook-bejegyzésben erősítette meg, hogy két nappal ezelőtt megalakult a Magyar Összefogás képviselőcsoportja, és mind a 35 tag aláírta a működési és szervezeti szabályzatot. Mint arra rámutatott, a dokumentum aláírása nemcsak a működési elvek pontosítása, hanem elsősorban a szövetségnek és az egységnek a kinyilatkoztatása, valamint mindenki által történő vállalása és megpecsételése is.

A bejegyzés címéből az is kiderül, hogy az MNT új összetétele december 16-án, azaz jövő pénteken tartja alakuló ülését.

Bejegyzésének folytatásában Pásztor István közölte, hogy a képviselőcsoport a jövőbeli személyi megoldásokról is egyeztetett és döntött. Az MNT elnökének Fremond Árpádot, elnökhelyettesnek pedig Rigó Pál Zsófiát fogják javasolni és megválasztani. Az MNT Végrehajtó Bizottsága elnökének Sárközi Istvánt, tagjainak pedig Kabók Erikát, Hugyik Richárdot, Varjú Potrebity Tatjanát és Tóth Ramónát javasolják és választják meg – olvasható a folytatásban. Hivatalvezetőnek Lulić Emilt kérik fel.

– Szándék született a bizottságok elnöki megbízatásairól is. A közoktatási bizottság elnökének dr. Námesztovszki Zsoltot, a tájékoztatási bizottság elnökének Kozma Líviát, a kulturális bizottság elnökének Lovas Ildikót, a nyelvhasználati bizottság elnökének pedig Lakatos Adriánt szándékozzák megválasztani. A Magyar Összefogás képviselőcsoportjának állásfoglalásáról szerdán este tájékoztattam a VMSZ Elnökségét és Tanácsát. Mindkét testület tudomásul vette a javaslatokat, és messzemenően támogatja. A döntések megfogalmazása, illetve azok előkészítése és elfogadása több szempontból döntéshozatalra késztette mind az Elnökséget, mind a Tanácsot, ezt mindkettő meg is tette. Tudomásul vettük, hogy Fremond Árpád lemondott a VMSZ-ben betöltött összes tisztségéről, javaslatomra a Tanács Vicsek Annamáriát választotta meg a VMSZ alelnökévé, Kislinder Gábor lett a Tanács, míg Szatmári Adrián az Elnökség újonnan megválasztott tagja. Dr. Molnár Viktor személyében a Tanács megválasztotta új elnökét, az alelnök pedig Kormányos László lesz. Sárközi Istvánt, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöki tisztségében ifj. Juhász Bálint fogja váltani – fogalmazott Pásztor István.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét