Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor: Mađarska zajednica ima snažnu političku snagu za zastupanje interesa

Važno je zastupanje mađarskih interesa, i da budemo tamo gde se donose odluke - rekao je predsednik SVM-a u Beogradu za Panon RTV.

Izbori u Srbiji će biti održani 21. juna. To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa predstavnicima političkih partija danas popodne. Ištvan Pastor, predsednik SVM-a, takođe je učestvovao na tom sastanku. U izjavi za Panon RTV je rekao da mađarski interesi mogu biti efikasno zastupljeni samo onda ako mađarska zajednica ima snažnu političku snagu za zastupanje tih interesa. On je istakao da su vidljiva pitanja koja su do sada rešena uz posredovanje SVM-a. Prema njegovim rečima, i zbog toga je važno da čovek bude tamo gde se odluke donose.

„Za nas je važno da maksimalizujemo podršku zajednice koja će nam osigurati legitimitet. Protekli dani i nedelje su takođe pokazali, kako oko pitanja prelaza preko granice, rešavanja pitanja maturanata, razjašnjenja pravila oko policijskog časa ili pitanja distribucije jednokratnog paketa pomoći, da uopšte nije svejedno da li mađarska zajednica ima snažnu političku snagu za zastupanje svojih interesa."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV