Ugrás a tartalomra

Idén is Fantázia és Földes Luca, Temerin színeiben

A Kishuszárok futamát Mátyus Ivett nyerte meg Juka nyergében Zombor képviseletében
Idén is Fantázia és Földes Luca, Temerin színeiben

Ideális időjárási viszonyok, izgalmas futamok, számos kísérőprogram, igazi családi nap várta azokat, akik ma délután kilátogattak a szabadkai lóversenypályára.

Az első előfutamot a várakozásnak megfelelően a korábbi bajnok, tavaly második kishegyesi  Cékus Árpád nyerte meg és jutott elsőként döntőbe Déva Szándék lovasaként. A második selejtező versenyben lánya Cékus Noémi nyert Szabadka színeiben My Boy Lakáj nyergében. Kellemes meglepetést okozott a Bajsa képviseletében lovagló Balaton Dóra, aki meg tudta nyerni a harmadik versengést Luszi hátán lovagolva. Ebben az előfutamban a tavalyi harmadik helyezett London csak harmadikként ért célba. Ezt követően egy "csonka" előfutam következett, hiszen a tavaly döntős Fekecs Árpád lova Argó egészségügyi okok miatt nem vehette fel a versenyt a többiekkel, így az esélyes Fantázia simán meg is nyerte előfutamát Földes Lucával a nyergében.

Nem kis izgalmat hozott a döntő, már a rajtnál büntetésből  tízméteres hátrányból kellett indulnia Fantáziának, ám már az első métereken tudtára adta a mezőnynek, hogy egyelőre még mindig ő uralja a Vajdasági Vágtát. Földes Luca irányításával ismét meg tudta nyerni ezt a rangos rendezvényt, így idén ősszel ismét megpróbálkozhat a  Nemzeti Vágta megnyerésével Budapesten a Hősök Terén. Ez egyébként eddig már kétszer sikerült neki. A Második helyet a kitűnően lovagló Cékus Árpád szerezte meg Déva Szándékkal, a harmadikat pedig Cékus Noémi My Boy Lakájjal, míg a negyedik helyen Balaton Dóra ért célba Luszival. Az első három helyezett lesz ott Budapesten a Nemzeti Vágta döntőjében.

A győzteseknek járó serlegeket Bunford Tivadar a Háló Vajdasági fejleszti Alapítvány igazgatója, Pásztor István a Vajdasági Vágta fővédnöke, a Tartomány Képviselőház és a VMSZ elnöke, illetve Dallos Gyula miniszteri biztos, a magyar díjlovaglás koronázatlan királya, sokszoros magyar bajnok adta át.

A Kishuszárok döntőjébe négyen jutottak be, hiszen a második előfutamban a Vajda-testvérpár Anna és Balázs holtversenyben egyszerre értek be a célba Jade, illetve Félix Fantázia hátán Péterréve és Orom képviseletében. Rajtuk kívül ugyancsak döntőbe került a zombori Mátyus Ivett Juka nevű pónijával és amint az várható volt a régi jó ismerős, tavalyi győztes kishegyesi Bohóc is, ezúttal azonban Nem Erdei Anna Dorkával, hanem Csörgő Lilivel.  Izgalmas versenyben idén legyőzőre talált Bohóc, mégpedig Juka személyében, amelyet Mátyus Ivett lovagolt be elsőnek a célba. Ebből a futamból a két első helyezett szerzett jogot a Nemzeti Vágtán való részvételre.  Ivettnek Fremond Árpád az MNT elnöke adta át a serleget.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, (kiss)
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen