Ugrás a tartalomra

Fremond: Stratégiai érdekünk, hogy a városi szennyvíztisztítóra a magáncégek is rákapcsolódjanak!

Fremond: Stratégiai érdekünk, hogy a városi szennyvíztisztítóra a magáncégek is rákapcsolódjanak!

 A Krivaja folyó szennyezettségének csökkentése továbbra is rendkívül fontos Topolyán és környékén - mondta felszólalásában Fremond Árpád a köztársasági parlament mai ülésén.

A VMSZ képviselője ismét kérte a Környezetvédelmi Minisztériumot, hogy segítsen a magáncégeknek is a saját szennyvíz-előtisztítóik megépítésében. Fremond elmondta, hogy a topolyai városi szennyvíztisztító a tervek szerint az év folyamán próbaüzembe lép. A képviselő hangsúlyozta, stratégiai céljuk, hogy a nagy szennyezők is rákapcsolódjanak a víztisztítóra. Több nagyvállalat is jelezte együttműködési szándékát és komoly összegeket fektettek környezetvédelmi projektekbe - tette hozzá Fremond.

„ Tisztában vagyunk azzal, hogy összetett, nehéz és hosszas folyamatokról van szó, de Bajsa, Topolya, Kishegyes és Szenttamás lakosai számára fontos minden nap, minden hét és minden hónap nemhogy minden év. A környezet helyreállítása nem várhat, ezért ismét a Környezetvédelmi Minisztériumhoz fordulok azzal a kérdéssel, hogy van-e mód arra, hogy felgyorsítsuk a probléma megoldását, hogy a minisztérium, az önkormányzat, a vállalkozók együttesen vegyenek részt a probléma megoldásában? Vannak-e olyan források, amelyek révén a minisztérium támogathatná Topolya önkormányzatának projektjeit, amelyek lehetővé tennék ennek a problémának a megoldását? A hosszú távú megoldás azt jelenti, hogy a központi tisztító mellett minden vállalat megépíti saját elsődleges és másodlagos tisztítóját.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír