Ugrás a tartalomra

Fremond: Idén működésbe léphet a szennyvíztisztító Topolyán

Fremond: Idén működésbe léphet a szennyvíztisztító Topolyán

 Közösen kell megoldást találni a Topolya község területén évek óta terjengő bűz és a szennyezett Krivaja folyó kérdésére – hangsúlyozta Fremond Árpád a Szabadkai Magyar Rádióban.

Idén elkészül a topolyai szennyvíztisztító. Erről is beszélt ma a Szabadkai Magyar Rádióban Fremond Árpád. A VMSZ parlamenti képviselője szerint közösen kell megoldást találni a Topolya község területén évek óta terjengő bűz és a szennyezett Krivaja folyó kérdésére. A politikus kiemelte, hogy folyamatos és jó irányú a kommunikáció az önkormányzat és a szennyezésben érintett cégek között. Mindannyiunk érdeke, hogy megoldást találjanak a gondokra, hiszen vannak erre lehetőségek, Európai Uniós források és megteremtődött a politikai háttér is.

Fremond Árpád a VMSZ parlamenti képviselője: „Arra a szennyvíztisztítóra ami most fel fog épülni Topolyán, arra a városi csatornahálózat is rá tud csatlakozni teljes egészében, illetve azok a magáncégek is rá tudnak majd csatlakozni amelyek ott vannak a Krivaja mellett és szennyezik a Krivaját. Három ilyan nagy cég van egymás mellett. Ezek közül valamelyik már rendelkeznek előtisztítóval vagy építi az előtisztítóját. Számítunk arra, hogy már ettől az évtől csökkenni fog a Krivaja szennyezettsége. Ebben az évben mi már a szennyvíztisztítót be kell, hogy üzemeljük és nagy mértékben arra számítunk hogy a szennyezés csökkenni fog.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír