Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád a Magyar Nemzeti Tanács új elnöke

Az elnököt egyhangúlag választották meg
Fremond Árpád a Magyar Nemzeti Tanács új elnöke

Miután Szabadkán formálisan is megalakult a Magyar Nemzeti Tanács új összetétele, azonnal összehívták a testület első rendes ülését, ennek napirendjén az elnök megválasztása szerepelt, a tisztségre a Magyar Összefogás 34 képviselője Fremond Árpádot, a november 13-án megtartott közvetlen nemzeti tanácsi választáson induló jelöltlista vezetőjét javasolta. Az MNT új összetételének tagjai közül többen is megindokolták, hogy miért támogatták Fremond Árpád jelölését.

Ahhoz, hogy egy csapat, illetve testület sikeres legyen, vezető egyéniségre, csapatkapitányra van szüksége, emelte ki dr. Bagi Ferenc. Mint hozzátette, a választáson több mint 40 ezer szavazatot szerző Magyar Összefogás listavezetője türelmes, de határozott, megfontolt, ugyanakkor döntésképes, kimért, ám a kitűzött célokért szenvedélyesen küzd. Olyan fáklyahordozói tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek biztosítják az MNT eddigi eredményeinek megőrzését és további fejlődését, nyomatékosította Bagi Ferenc.

Rigó Pál Zsófia felszólalásában a következőképpen fogalmazott: „Fremond Árpád pedagógus, a pedagógusképzés révén pedig olyan emberközpontú világszemlélet alakul ki, amelyik nélkül az egyetemleges értelemben vett kultúra lényegét veszítené. Ismeri a terepet és a közösséget, annak erősségeit és lehetőségeit, azokat, akiknek a következő négy évben minőséget adhat. Csapatban gondolkodik. Megerősített bennünket abban, hogy a változás lehetőség. Fremond Árpád hiteles.”

Nemcsak azért javasolta, mert köztársasági képviselőként már bizonyította rátermettségét és szavahihetőségét, hanem azért is, mert a kampány során személyesen tapasztalta, hogy a helyiek mennyire szeretik, azért, mert ismeri saját közösségét, mindenben a segítségükre van, mindenkit meghallgat és harcol az érdekeiért, emelte ki Lakatos Adrián. Hozzátette, amennyiben az MNT elnökeként is ekképpen harcol a vajdasági magyarság érdekeiért, akkor a közösség jó kezekben lesz.

Dobai János elmondta, hogy hosszú évek óta együttműködik Fremond Árpáddal, még emlékszik arra, amikor először választották meg parlamenti képviselőnek. Fiatal, törekvő, rátermett és igyekvő csapatjátékosként ismerte meg, így hiszi, hogy vezetésével eredményes lehet a következő négy évben az MNT, emelte ki.

Az indoklásokat követően megtartott szavazáson Fremond Árpádot egyhangúlag, 35 szavazattal választották meg az MNT elnökévé. Az elnöki eskütételt követően Fremond Árpád kiemelte: „A mai nap nemcsak az MNT következő összetételének a megalakulásáról és elnökének a megválasztásáról, hanem az elmúlt 23 év kemény munkájára, az építkezésre, az alázatos munkára és a közösen megtett útra való visszatekintésről szól. Ez az út a vajdasági magyarság megőrzéséről szólt, illetve szól, és azt szemlélteti, hogy a vajdasági magyarság az autonómia építésének úttörője a Kárpát–medencében.”

– Ma ott tartunk, hogy a közvetlenül megválasztott nemzeti tanács negyedik alkalommal kezdi meg a törvénnyel összhangban munkáját, reményeink szerint folytatva az eddigi építkezést, párosítva az új energiával. A választáson szerzett több mint 40 ezer szavazat a közösség szolgálatára kötelez bennünket, az emberek ezt várják el tőlünk, hiszen a szavazás napján azt üzenték: nem mindegy számukra, hogy mi történik közösségünkkel és fontos számukra az MNT. Azt ígérhetem mindannyiunk nevében, hogy szakmai tudásunkkal szolgálni fogjuk a közösséget és érte dolgozunk a következő négy évben. Az új összetétel nem pontot tesz az eddigi fejezetekre, hanem vesszőt, és folytatja az építkezést, amit elődeink még 1999-ben megkezdtek – fogalmazott Fremond Árpád.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.E.
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto