Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a munkálatok a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán székházán

Folytatódnak a munkálatok a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán székházán

 A jelenlegi beruházás értéke 1 millió forint, melyet a Magyar Kormány támogatott.

Folytatódnak a munkálatok a tiszaszentmiklósi Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület székházán. Nyáron a színpad épült fel, ami egy igen fontos beruházás volt, most pedig betonalapra került a tetőszerkezet. Az épület igen fontos a helyiek számára, hiszen számos program itt valósult meg és a közeljövőben is itt ad majd helyet. Egy-egy eseménynél több száz helyi és környékbeli polgár megfordul.

Varga Ibolya, elnök, Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület: „Most legközelebb a hagyományos disznóvágásra koncentrálunk, ami most hétvégén lesz. Aztán pedig az adventi ünnepek jönnek, az viszont minden hétvégén, amit a templommal közösen csináljuk az egészet.”

A közel 250 magyar lakost számláló település számára 2021-ben egy álom valósult meg, a Vajdasági Magyar Szövetség jóvoltából, ugyanis sor került az egyesület székházának megvásárlására. A rákövetező évben egy nagyobb felújítás valósult meg, azóta pedig töretlenül dolgoznak a helyiek azon, hogy az épület minél otthonosabb legyen.

A fejlesztések többsége támogatásból valósul meg, emelte ki Törtei János, a Piros Tulipán Magyar Hagyományőrző és Környezetvédő Egyesület alelnöke. „Ez a dolog is annak köszönhető, hogy ott vagyunk az önkormányzatba és az önkormányzati pénzekből ezt tudtuk támogatni. A betonozást a Bethlen Gábor Alapnál nyertünk pályázati eszközöket, és akkor sikerült betonalapra rakni ezt a teremnek készült dolgot.”

A helyiek összetartanak, közösen szépítik és építik a székházat, a falubeliek úgy tartják, hogy összefogásban az erő és a fejlődés.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír