Ugrás a tartalomra

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

Folytatódik a VMSZ és az SZHP együttműködése

 Folytatja az elmúlt 6 évben kialakított együttműködést a VMSZ és az SZHP – erről állapodott meg ma Belgrádban Aleksandar Vučić államfő, valamint a haladók elnöke és Pásztor István, a VMSZ elnöke.

Aleksandar Vučić kedden kezdte meg a koalíciós tárgyalásokat a soron lévő kormányalakítás kapcsán. A Vajdasági Magyar Szövetség képviseletével ma délelőtt tárgyalt.

Országos, tartományi és önkormányzati szinten is partner lesz a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt a következő időszakban – mondta el Aleksandar Vučić köztársasági elnökkel folytatott tárgyalását követően Pásztor István.

A találkozón elvi megállapodások születtek – tette hozzá a VMSZ elnöke, Pásztor István: „A Vajdasági Magyar Szövetség része lesz Belgrádban a parlamenti többségnek. Részt fog vállalni a végrehajtó hatalomban, sok minisztériumban államtitkári szinten. Tartományi szinten a megállapodás szerint a Vajdasági Magyar Szövetség személyemben fogja adni a parlament elkövetkező négy évében is az elnököt és a Vajdasági Magyar Szövetség részt kíván vállalni a tartományi végrehajtó hatalomban, a kormányban, illetve együtt fogunk működni az önkormányzatokban is.”

A felek két héten belül folytatják a tárgyalásokat a további konkrétumokról – tette hozzá Pásztor István: „A következő napokban el fogjuk juttatni azt a koalíciós megállapodást, amelyik az elkövetkező négy év vonatkozásában a politikai jellegű célkitűzéseket fogja tartalmazni. Az általános európai politikai célkitűzéstől az infrastruktúra fejlesztésig mindent, ahogy ez az előző ciklusokban is volt.”

Pásztor István elmondása szerint a VMSZ-nek várhatóan 7-8 minisztériumban lesznek államtitkárai a következő négy évben.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír