Ugrás a tartalomra

"Folytatódik Vajdaság kirablása"

Folytatódik Vajdaság kirablása – jelentette ki a Pannon TV Közügyek című műsorában Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági frakcióvezetője úgy fogalmazott: „Hülyének nézik a tartomány lakosait. Azt akarják elhitetni velük, hogy 50 egységnek a 7 százaléka több, mint 100-nak a 7 százaléka.” Pásztor Bálint szerint a köztársasági költségvetés bizonyítja: folytatódik a tartomány kifosztása.
A vajdasági kormány az alkotmánybírósághoz fordult a vajdasági pénzek elmaradása miatt. Megtörhet a jég Újvidék és Belgrád között a jövő héten, amikor is a köztársasági és a tartomány kormányelnökei ülnek egy asztalhoz.
Amennyiben az Ivica Dačić és Bojan Pajtić találkozó kompromisszummal ér véget, a tartományi kormány visszavonja az alkotmánybíróságnál a költségvetési törvény módosítása miatt tett panaszát, jelentette ki Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke. Mint mondta, az alkotmánybíróságnak minden alapja megvan ahhoz, hogy elvitassa a szóban forgó törvény alkotmányosságát, hiszen az – mint mondta – relativizálja a tartomány pénzeléséről szóló alkotmányos garanciát.
Hozzátette, problematikus az is, hogy megváltozott a tartománynak szánt pénzeszközök – annak a bizonyos hét százaléknak a definiálása is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét