Ugrás a tartalomra

Félmaraton lesz vasárnap Szabadkán

Vasárnap tartják a városnapi rendezvénysorozat keretében a második Szabadkai Félmaratont.

A futóverseny miatt Szabadka több utcája is le lesz zárva 10 és 14 óra között a város központjában és annak környékén. A futam 10:30-kor indul a főtérről, de korlátozásokra kell számítani ezen a napon a Harcosok sorakozója lakótelepen és a Sugárúton is. A Subotica Trans Utasszállító Közvállalat a forgalomkorlátozás ideje alatt rendkívüli menetrendet iktat be vasárnap.

A futóverseny miatt Szabadka több utcája is le lesz zárva 10 és 14 óra között a város központjában és annak környékén, valamint a buszjáratok is rendkívüli menetrend szerint közlekednek a futam napján.

Idén is megtartják a nagy sikerű félmaratont Szabadkán. A versenyzők az öt kilométeres élményfutamra, valamint a 21 kilométeres félmaraton távra jelentkezhetnek. A benevezettek száma már most meghaladja az 1000 főt.

Bacsi Andrea: „Mindig is vonzódtam a futáshoz, de nagyon nehezen találtam rá időt. Később amikor anyává váltam, akkor rájöttem, hogy soha nem lesz rá több időm, és ezért kezdtem el később futni, hogy valamilyen szinten egy kicsit önmagammal is foglalkozzam. Egy kis időt találjak magamra. Amikor jelentkeztem a futóiskolába, akkor rögtön megfogalmazódott bennem egy olyan gondolat is, hogy igen, akkor én most ide jelentkezem, és másodikán lefutom a Szabadkai Félmaratont.”

Szeptember másodikán a főtérről startolnak a félmaraton résztvevői a futás során Szabadkán több helyen út lezárások lesznek 10 és fél 2 között a szűkebb és tágabb városközpontban. A lezárásokat várhatóan fél 2 után fogják feloldani.

A futam ideje alatt a Harcosok sorakozója és a Sugárút is le lesz zárva, de a Szegedi úton a Patria szállóig és a Zentai úton is forgalomkorlátozásra kell számítani. A futók áthaladnak a Zsinagóga és a Raichle palota előtt is.

A versenyre vasárnapig lehet jelentkezni - mondta el Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, aki egyben amatőr futó és a Szabadkai Félmaraton szervezőbizottságának tagja is.

Pásztor Bálint, a szervező bizottság tagja, Szabadkai Félmaraton: „A nevezési díj jelen pillanatban 1500 dinár az 5 kilométeres távra és 2000 dinár a félmaratoni távra. Akik korábban neveztek, olcsóbban tehették ezt meg, akik még nem neveztek, de esetleg az érem láttán szeretnék lefutni valamelyik távot a kettő közül, a központban, a Korzó 3-as szám alatt, a Hadsereg Otthon épületében szombaton délután 4 és este 10, valamint vasárnap a verseny napján 7 és 10 óra között megtehetik ezt. Tehát nevezhetnek még.”Vasárnap fél 11-től a Pannon Televízió idén is élő adásban közvetíti a Szabadkai Félmaratont.

Kókai Mónika, műsorvezető, Pannon RTV: „A Pannon RTV tavaly is médiatámogatója volt a Szabadkai Félmaratonnak és idén is. Ez büszkeséggel tölt el bennünket, hiszen ugye itt van ebben a szép városban ez a futóverseny. A legszebb szecessziós városban, ugye számunkra és a Pannon televízió több kamerával fogja figyelni a futókat.”

A Subotica-Trans Utasszállító Közvállalat a forgalomkorlátozás ideje alatt rendkívüli menetrendet iktat be ezen a napon.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen