Ugrás a tartalomra

FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-i ALAKULÓ ÜLÉSÉRE!

FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-i ALAKULÓ ÜLÉSÉRE!
 
✍️ Két nappal ezelőtt megalakult a Magyar Összefogás képviselőcsoportja, mind a 35 tag részéről aláírásra került a működési és szervezeti szabályzat. A dokumentum aláírása nem csak a működési elvek pontosítása, hanem elsősorban a szövetségnek és az egységnek a kinyilatkoztatása és mindenki által történő vállalása és megpecsételése is!
➡️ A Képviselőcsoport jövőbeli személyi megoldásokról is egyeztetett és döntött:
📌 Az MNT elnökének Fremond Árpádot, elnökhelyettesének Rigó Pál Zsófiát fogják javasolni és megválasztani!
📌 Az MNT Végrehajtó bizottságának Elnökévé Sárközi Istvánt, tagjainak Kabók Erikát, Hugyik Richárdot, Varjú Potrebić Tatjanát és Tóth Ramónát javasolják és választják meg, a hivatalvezetőnek Lulić Emilt kérik fel.
📌 Szándék született a bizottsági elnök megbízatásokról is. Az oktatási bizottság elnökévé dr. Námesztovszki Zsoltot, a tájékoztatási elnökévé Kozma Líviát, a művelődési elnökévé Lovas Ildikót, míg a nyelvhasználati bizottság elnökévé Lakatos Adriánt szándékozzàk megválasztani.
✅ A Magyar Összefogás képviselőcsoportjának állásfoglalásáról tegnap este tájékoztattam a VMSZ Elnökségét és Tanácsát! Mindkét testület tudomásul vette a javaslatokat és messzemenően támogatja is őket.
ℹ️ A döntések megfogalmazása, illetve azok előkészülete és elfogadása több ponton döntéshozatalra késztette mind az Elnökséget, mind a Tanácsot, amiket mindkettő meg is tett.
📌 Tudomásul vettük, hogy Fremond Árpád lemondott a VMSZ-ben betöltött összes funkciójáról, javaslatomra a Tanács Vicsek Annamáriat választotta meg a VMSZ alelnökévé, Kislinder Gábor lett a Tanács, míg Szatmári Adrián az Elnökség újonnan megválasztott tagja.
📌 Dr. Molnár Viktor személyében a Tanács megválasztotta új elnökét, az alelnök pedig Kormányos László lesz. Sárközi Istvánt, a kishegyesi KKT elnöki posztjában ifj. Juhász Bálint fogja váltani.
📌 Tudomásul vettük azt is, hogy Fremond Árpád lemond Képviselőházi mandátumáról, aminek az odaítélését Újhelyi Ákos javára a Tanács egyhangúlag javasolja és támogatja.
🤝 Mindenkinek köszönöm az eddigi munkáját, az új feladatokhoz jó egészséget és töretlen bizakodást és kitartást kívánok!
❗ Újult erőkkel, munkára fel!
 
Pásztor István
Többi hír