Ugrás a tartalomra

Fásítás Topolyán

Fásítás Topolyán

 Kilencven fehér nyárfacsemetét ültettek el a topolyai vásártéren, de Topolya Község több településén is hasonló akciót szerveztek.
 

Minden hónap második hétvégéjén itt tartják a vásárt, valamint a Szármafesztiválnak, a Vajdasági Parasztolimpiának és a kutyakiállításnak is ez a terület ad otthont. Topolya község 55 ezer hektár mezőgazdasági termőfölddel és csupán 120 hektár erdővel rendelkezik, ezért különösen fontos a zöld területek bővítése. A topolyai faültetési akciót a PONT Topolya Község Ifjúsági Szövetsége koordinálta. A megmozdulást a helyi közösség, a Komgrad Közvállalat valamint civil szervezetek támogatták. A Vajdaság Erdői Közvállalat csaknem kétezer, Topolya önkormányzata pedig 300 facsemetével támogatja a községbeli fásítást, mely a napokban több településen is lezajlik.
 

Szatmári Adrián, Topolya polgármester kiemelte: „Ez a faültetési akció több helyi közösségben fog megvalósulni, Zentagunarason, Gunarason, Bajsán, Bácskossuthfalván, itt nálunk Topolyán. A faültetési akciót támogatják a helyi közösségek, a közvállalatok, a különféle intézmények, az ifjúsági szervezetek, civil szervezetek, ugyanakkor minden természetet szerető ember és polgár is. Ezt fontosnak tartom, hiszen a területünknek nagyon kis százalékát fedi erdő és zöld övezet, ezt mindenképpen bővíteni kellene és bővíteni szükséges.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen