Ugrás a tartalomra

Egyéves a VMSZ Női Fóruma

 

Hamarosan megalakítják a Kárpát-medencei nők szervezetét

Alkalmi ünnepség keretében, több száz tag jelenlétével ünnepelte meg fennállásának első évfordulóját szombaton, Bácsfeketehegyen a VMSZ Női Fóruma. Az ünnepségen jelen volt Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, ifj. Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke, Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kovács ElviraFremond Árpád és Pásztor Bálint parlamenti képviselők, de jelen voltak az erdélyi, felvidéki és horvátországi magyar nőszervezetek képviselői is.

Az egyéves munkát értékelve Kovács Elvira, a női fórum elnöke kiemelte, hogy e rövid idő alatt megalakult a szervezet mindenütt Vajdaságban, ahol magyarok élnek, és számos akcióval: ruhagyűjtéssel és ruhaosztással és más szociális jellegű megmozdulásokkal bizonyították létjogosultságukat. Beszédében hangsúlyozta, hogy felettébb fontos a nők szerepvállalása a politikában, mert mint mondta, ha egy nő kerül be a politikába, akkor meg kell változnia, de ha a nők ezrei kerülnek be, akkor a politika változik meg. Elmondta azt is, hogy tervbe vették a Kárpát-medencei női szervezet megalakítását. Az egybegyűlteket üdvözölve Szabó Annamária, az RMDSZ Nők a Nőkért szervezetének elnöke kiemelte, hogy minden intézmény akkor működik jól és harmonikusan, ha nők is és férfiak is dolgoznak bennük. Bíró Ágnes, a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke rámutatott, hogy a Felvidéken tervbe vették a női szakosztály megalakítását, de a szervezet egyelőre nem alakult meg. Köszöntőjében Pál Károly házigazdaként is köszöntve a nőszervezet tagjait rámutatott, hogy a VMSZ számára rendkívül fontos női tagjainak munkája, mert – mint mondta – nélkülük nem lenne helyi szervezet Bácson, és nem lenne sem szervezet, sem művelődési egyesület Udvarnokon. Arra biztatta őket, tegyék hittel és kitartással mindazt, amit családjukért és közösségükért tesznek.

Az ünnepség művelődési részében fellépett a csókai és a dobradói asszonykórus, valamint Szilágyi Edit vers- és prózamondó.

Papp Imre

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen