Ugrás a tartalomra

Egeresi az Országgyűlés elnökénél

 

Újvidéken lehet a Duna menti országok parlamenti elnökeinek következő találkozója

A magyar Országgyűlés elnöke támogatja, hogy Újvidéken legyen a Duna menti országok és régiók parlamenti elnökeinek csúcstalálkozója 2010 októberében - közölte a parlament sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Katona Béla a nap folyamán fogadta Egeresi Sándort, a Vajdasági Autonóm Tartomány Képviselőházának elnökét, aki javaslatot tett a találkozó helyszínre.

A csúcstalálkozó célja, hogy politikai támogatást nyújtson a Duna-stratégia kidolgozásához és megvalósításához - olvasható a kommünikében.

A Duna-stratégia kidolgozása az Európai Bizottság feladata, előkészítése szerepel a spanyol-belga-magyar elnökségi trió programjában, s a tervek szerint Magyarország soros EU-elnöksége idején, 2011 első félévében fogadják el a tagállamok állam- és kormányfői. A stratégia megvalósításában a Duna menti államok vesznek majd részt.

A közleményben kitérnek arra is, hogy Katona Béla és Egeresi Sándor találkozóján áttekintették a magyar Országgyűlés és a Vajdasági Parlament együttműködésének további lehetőségeit. Meghatározták a határon átnyúló, régiók közötti együttműködés parlamenti feladatait, ennek keretében szorgalmazták az Országgyűlés és a Vajdasági Képviselőház bizottságainak szorosabb együttműködését.

Vajdaság Ma

Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen