Ugrás a tartalomra

Diplomaosztó ünnepség Zentán

Tizenhat hallgató szerzett diplomát a MATE zentai képzési helyszínén
Diplomaosztó ünnepség Zentán

Diplomaosztó ünnepséget tartottak ma délelőtt a Pro Scientia Naturae Alapítvány oktatási központjában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Zentán megszervezett alapképzésein végzett hallgatók számára.

Az ünnepségen összesen 16 diplomát adtak át, amelyek közül 9-et a kertészmérnöki, 7-et pedig a mezőgazdasági mérnöki alapszak frissen végzett hallgatói szereztek. Emellett három hallgató kimagasló munkáját kari kitüntetéssel, illetve a MATE kitüntetésével jutalmazták.

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy a képzésen sokrétű tudásra tettek szert a hallgatók, ami minden nehézsége ellenére hasonlóan sokrétű elhelyezkedési lehetőséget nyújt a szakemberek számára. Ünnepi beszédében az élethosszig való tanulásra biztatta a diplomájukat átvevő szakembereket, kiemelve hogy egy dinamikusan fejlődő tudományterületen szereztek felsőfokú végzettséget, emellett reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy többen lesznek közülük, akik részt vesznek az egyetem mesterképzésén, illetve doktori ösztöndíjas képzésén is.

Lengyel László, a MATE Zentai Konzultációs Központjának tagozatvezetője arról beszélt, hogy a képzés során az egyik legfontosabb feladatuknak azt tartották, hogy a hallgatóknak ne csupán elméleti információkat adjanak át, hanem olyan tudással vértezzék fel őket, amelynek segítségével ezeket az információkat rendszerezni és a gyakorlatban hasznosítani is képessé válnak. Mint mondta, bár a lemorzsolódás aránya magas, amin a jövőben változtatni szeretnének, de a tapasztalatok szerint a képzés mégis sikeres, hiszen a végzett hallgatók széles körben el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

A diplomaosztón ünnepi beszédet mondott dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke is, aki azt hangsúlyozta, hogy a diplomák megszerzése nemcsak az egyének és családjaik számára ünnep, hanem a vajdasági magyar közösség számára is. Mint mondta, akik itthon szereznek piacképes tudást, azok itthon tudják ezt innovatív módon kamatoztatni, ez pedig különösen fontos akkor, ha olyan fontos és időszerű tudományterületről van szó, mint az agrártudomány.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, ZS
Többi hír
Együttműködő nemzet – A határon túli magyarság helyzete és jövője címmel tartottak Szabadkán, a Városháza dísztermébe
Közép–Európában egyedülálló a magyar nemzetpolitika