Ugrás a tartalomra

„Cselekvés helyett semmitmondó megnyilatkozások”

Ez jellemezte a mai Európai Néppárt EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozót - írta közösségi oldalán Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy fogalmazott, nagy várakozással tekintett a videokonferencia elé, de végül azt kellett megállapítania, hogy a kölcsönös érdekeken alapuló tárgyalások helyett ismét az üres lózungok domináltak brüsszeli oldalon.

Az Európai Unió bővítésének konkrét lépései vagy a térség országainak a koronavírus-járvány utáni időszakban történő megsegítése érdemben nem kerültek szóba, üres ígérgetésekből azonban nem volt hiány - írja Pásztor István.

Hozzáteszi, az európai értékek köntösébe bújtatott országaink ellen irányuló kritika viszont visszatérő eleme volt a konferenciának. A VMSZ elnöke úgy fogalmaz, üzenetünk világos: a kioktató hangnem nem helyettesíti az eddig elkövetett mulasztásokat a nyugat-balkáni térségben, és továbbra is elvárjuk az Európai Néppárt vezetőitől, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök vállalásaival összhangban tegyenek kézzel fogható lépéseket régiónk felzárkóztatására és a folyamatban levő uniós csatlakozási tárgyalások felgyorsítására. Ez mindannyiunk közös érdeke - írja Pásztor István.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét